Linas matkasse

Linas matkasse kan erbjuda dig ett antal olika matkassar i varierande storlekar och inriktningar. Matkassarna innehåller härliga och fräscha råvaror och recept såklart. Recepten finns i en någon svårare grad, och en enklare, så att du själv kan välja hur du vill göra.

Filosofin bakom Linas matkasse är att det ska vara enkelt, det ska vara enligt tallriksmetoden, mycket närproducerat och ekologiskt. Det är också viktigt att man ska ha så lite svinn som möjligt, och att kött och fågel självklart ska vara svenskt.

När du ska beställa din matkasse ser du på menyn vilka ingredienser du bör ha hemma för att laga till måltiderna. Det är basvaror som de flesta redan har i skåpen. Du kan även se de aktuella recepten när du loggar in på hemsidan.

Här kommer några exempel på matkassar du kan beställa.

  • Linas originalkasse, 5 middagar, 4 personer. 829kr.
  • Linas originalkasse 70% Eko, 5 middagar, 4 personer. 999kr.
  • Linas lättlagade matkasse, 3-4 middagar, 2-6 personer. 499-849kr.
  • Linas barnkasse, 3-5 middagar, 4 personer. 609-829kr.
  • Linas vegetariska matkasse, 3 middagar, 4 personer. 599kr.
  • Linas supersnabba kasse, 4 middagar, 4 personer. 849kr.

Detta var några av de mest populära kassarna Lina har att erbjuda. Är det första gången du ska beställa matkassar blir det betydligt billigare då du får dem till Prova-på-pris.

Du har även möjlighet att handla andra livsmedel i Linas matbutik, och leveransen av dessa varor sker på samma sätt som med matkassarna. En livsmedelsbutik på nätet helt enkelt.

Leveranser av Linas matkassar sker till över 600 orter i landet. När du fyller i ditt postnummer på sajten, ser du om leverans är möjlig till dig. Leveranser sker på söndag eller måndag kväll, och skulle det vara så att du inte kan ta emot lämnar chauffören leveransen vid din dörr, samtidigt som han meddelar dig detta.

Du väljer själv hur ofta du vill ha leverans, och det fyller du i på sajten. Du betalar antingen med kort, som dras automatiskt onsdag efter leverans, eller via faktura, som du kan få via e-post eller e-faktura. Du kan enkelt ändra, avboka eller säga upp prenumerationen på matkassarna. Detta gör du på hemsidan och ska göras 7 dagar före nästa leverans.

Genom att lägga till 2 kr för varje portion i matkassen, bidrar du med en skollunch för en elev i Kenya. Vill du veta mer om detta projekt kan du gå in och läsa på Linas hemsida.

Om företaget Linas matkasse

Linas matkasse grundades 2008, och har sedan dess levererat över 50 miljoner portioner.

Linas Matkasse är en av Sveriges första och mest kända företag som erbjuder färdigpackade matkassar med recept. Företaget (Carolinas Matkasse AB) registrerades 2008 och de syns ofta i både TV-reklamer och radio. Deras profilperson är ”Lina” som vi ofta ser i media – och fokuset för deras matkassar ligger på familjen som är i behov av att spara tid vid matlagningen.

Linas Matkasse erbjuder först och främst deras Originalkasse för 769 kronor, som har ett sunt innehåll med fokus på råvaror efter säsong och en del rätter som också passar barnen i familjen. Utöver Originalkassen så har Linas Matkasse även något de kallar för Linas Inspirationskasse.

Denna kasse består av recept för mat som tar ut svängarna lite mer, alltså med andra ord för den som vågar testa lite nya häftiga recept som inte går enligt den ‘vanliga’ typen av vad vi äter till middag här i Sverige. Denna kasse kostar 569 kronor och räcker till tre middagar för fyra personer. Till sist finns också Linas Barnkasse för 769 kr per leverans, som består av mat som passar en barn familj i den mån att det är mat som är enkel att laga och som barnen till största sannolikhet tycker om.

Just nu har Linas Matkasse erbjudande på deras Originalkasse och Barnkasse, som innebär att de vid första leveransen kostar 499 kronor istället för 769 kronor som är deras ordinarie pris.

Pris per person och middag: 38 kr*
Prisvärdhet: 9 / 10
* = Beräknat på Linas Originalkasse.