Matkasse anpassad för GI Metoden

Finns det någon matkasse anpassad för GI metoden?

Samtidigt som matkassar blivit mer vanligt i Sverige så har också en kultur med GI metoden dykt fram. Detta är självklart mest en tillfällighet att det skett samtidigt, men däremot har detta även gjort att det idag faktiskt finns matkassar som är anpassade efter GI metoden. Den aktör som är störst på detta i Sverige idag är GI Boxen som levererar färdiga matkassar som helt och hållet är anpassade och följer GI metoden.

Matkasse GI Boxen

Matkasse GI metoden

Ola Lauritzson är den kända profil som ligger bakom GI boxen, men även står ansvarig för att ha spridit GI metoden så att den är så stor som den i Sverige är idag, detta genom föreläsningar, coaching och böcker. För den som är intresserad och vill testa GI metoden så är således en GI boxen ett bra alternativ då den följer de riktlinjer som gäller för att få i sig näring enligt reglerna för Glykemiskt Index.

I en matkasse med fokus på GI metoden så kan man förvänta sig proteinrik mat så som bönor, kött och grönsaker. Det är sällan kolhydrater i dess renaste form kommer komma, då detta helt går emot GI metoden. Man kan därför inte förvänta sig så mycket ris, potatis, pasta och bröd – i så fall i mindre mån och enligt recept som är mindre fyllda med kolhydrater.

GI Boxen är att rekommendera när det kommer till att försöka hitta en matkasse som är anpassad efter GI metoden. Det är ett enkelt sätt att gå ner i vikt på, men fortfarande god mat och med härliga recept som delvis tagits fram av Ola Lauritzson.

Matkasse anpassad för GI Metoden

Lämna en kommentar