Matkasseföretag

Alla matkasseföretag

Här hittar du en lista på alla matkasseföretag. Du kan också navigera efter önskad stad och bara visa de som levererar där du bor om du så önskar. Det finns numera en mängd riktigt bra leverantörer av matkassar. Ta dig tid att titta på företagen här nedan. Listan på matkasseföretag utökas så snart det tillkommer nya spännande företag.

Lista på företag som finns

Nedan kan du läsa lite kort information om olika företag som finns. Du hittar snart en fullständig lista på denna sidan, håll tillgodo så läge.

Linas Matkasse

En av Sveriges mest kända aktör inom leverans av färdiga matkassar är ”Linas Matkasse” som sedan 2009 erbjudit denna tjänst. Vad som skiljer Linas Matkasse från sina konkurrenter är bland annat att de har olika versioner på matkassar. Utöver deras ”Originalkasse” så erbjuder de också ”Inspirationskasse” som innehåller lite mer vågad mat, men sedan också deras ”Barnkasse” som innehåller lätt och snabb mat, men fokus på att barn ska tycka om maten.

Matkasseforetag

MatHem

MatHem är en livsmedelsbutik på nätet från grunden, men som också erbjuder färdiga matkassar av olika slag. De har inte bara en kasse med middagar för hela familjen, utan också för andra mål på dagen samt för olika tidsperioder och med olika inriktningar. Bland annat har de en matkasse som är skapad av matkreatören Monika Ahlberg, men också en av Renée Voltaire – som består av frukostvaror. MatHem erbjuder även en matkasse som är för en period på 3 dagar istället för 5 dagar som det annars är på matkassarna.

Tasteline

Tasteline.com är en webbplats för att hitta matinspiration och recept, men de erbjuder nu även matkassar. Tasteline Matkasse har ett samarbete med MatHem, som levererar mat hem till dörren. Vad som differentierar Tasteline från de andra aktörerna inom branschen är att recepten som kommer i matkassen hämtas från deras receptdel av sajten, som är recept användare till sajten har skrivit. Den mat man således får hem är baserade på recept som användare till Tasteline har skrivit – vilket är unikt.

ICA

Lokalt i ICA-butiker runt om i landet, men också på nätet, så kan man beställa ICA’s egna färdigpackade matkasse. Denna finns både i form av en period på 5 dagar, men även 3 dagar. Deras matkasse är anpassad efter en familj på fyra personer.

Middax

Med ”Upplands egen matkasse” så är Middax ett företag som erbjuder närproducerad och helt ekologisk mat i sin färdigpackade matkasse. Middax levererar runt om i Uppland och alltså inte i övriga Sverige.

Middagsfrid

Middagsfrid är ett företag som garanterar äkta råvaror i sina matkassar, detta på så sätt att de inte inkluderar råvaror och produkter som har E-nummer i. Middagsfrid har tre olika former av kassar som har samma typ av innehåll, men olika period. En matkasse för 3 dagar och en för 5 dagar. Middagsfrid har även en matkasse som anpassar sig för ett hushåll på 2 personer.

GI-Boxen

Ola Lauritzson som är en känd profil inom GI har en egen matkasse anpassad efter GI-recept, denna vid namn ”GI-Boxen”. Maten man får i en kasse anpassad efter GI-metoden består alltså av mycket protein och mycket mindre kolhydrater. GI-Boxen erbjuder också GI Frukost i form av färdiga mål, men också recept och möjlighet att få inspiration. Det är inte bara maträtterna man får, utan också coaching, träningstips och tips på GI recept – allt i en påse som beställs månadsvis.

Family Food

Family Food är en leverantör av matkassar med fokus på södra Sverige (orter under Skövde). Vad Family Food har som fokus är närproducerad och ekologisk mat (med producenter så som Kung Markatta och Saltå Kvarn). De har också andra former av färdigpackade måltider, detta i form av färdiga frukostar, men också en fruktpåse.

Matkassen

För den som bor i Uppsala, Stockholm och Västerås så finns en matkasseleverantör vid namn ”Matkassen.se” som erbjuder 5 middagar för 4 personer som levereras veckovis. Matkassarna anpassar sig även efter barnfamiljer, så att det alltid finns mat som passar barns preferenser och näringskrav.

Vi uppdaterar listan på matkasseföretag regelbundet.